Login/Opret dig Din kurv
 

Produktet er tilføjet til din kurv.

Total produkter (eksl. moms)
Levering (eksl. moms) Gratis!
I alt (eksl. moms)
Forsæt indkøb Forsæt til betaling
Forside > Blog > Nyheder > Fremtidens klasseværelse

Fremtidens klasseværelse

I Future Classroom Lab er teknologi rigtig meget mere end den blanke glasflade, de fleste elever forbinder med teknologi.
Teknologi er i Future Classroom Lab, Arduino, Makey MakeyRaspberry PiLittlebits3D print, 3D doodlereRobotter, DronerLasercuttere og meget meget mere.
Teknologi er det, der får ting til virke under, over og ved siden af glasfladen. Den ændrer kultur, mennesker, processer og muligheder for skabelse, fortæller Lasse Remmer, der er pædagogisk didaktisk it-konsulent på CFU og Lead Ambassador for Future Classroom Lab Danmark.

“Vi befinder os i en tid, hvor eleven bør være en aktiv og ofte kollaborerende deltager i en iterativ arbejdsproces, hvor teknologi indgår, når det er meningsfuldt. Læreprocesser, hvor det at fejle, afprøve, sketche, ’make’ og programmere sig frem, er en integreret del af læreprocessen. Dermed skabes en reel mulighed for, at eleven kan bevæge sig fra forbruger til reflekteret producent og derved kickstartes i sin dannelse i en digital tidsalder” Bjørn Ilsøe, CFU-chef.

Studiemekka på nybyggede UCC Campus Carlsberg 

Selv om Campus Carlsberg nærmest bliver en by i sig selv, håber Professionshøjskolen UCC, at det bliver et meget åbent sted. Rektor for UCC, Laust Joen Jakobsen fortæller: ”Vi kan godt lide tanken om at have et meget åbent hus. Vi skal ikke lukke os om os selv. Her skal gerne være åbent for andre mennesker, der kan bruge vores faciliteter og lokaler – også om aftenen”. Han drømmer også om, at for eksempel skoler skal komme hen på campus for at se, hvor-dan undervisning kan foregå – og ikke omvendt. ”Vi arbejder meget med Future Classroom, så håbet er, at man kan komme til Campus Carlsberg for at opleve fremtidens undervisning,” slutter Laust Joen Jakobsen.Future Classroom Lab er et europæisk skoleudviklingsprojekt, under European Schoolnet med 32 deltagerlande.

Drivkraften i det danske bidrag er CFU/UCC, der står for en progressiv fortolkning af FCL som en rugekasse for teknologiunderstøttede læreprocesser til det 21. århundrede. Future Classroom Lab sigter mod at skabe en relevant, dynamisk og aktivt skabende teknolo-giforståelse.

Hippomini er teknologipartner med Future Classroom Lab, og vi leverer sammen med vores partnere udstyr og viden til etableringen af det store Future Classroom Lab på det nybyggede Campus Carlsberg, som slår dørerne op i september 2016.


Folkeskolelærere næppe kommet på kursus.

Efter flere år med en stram økonomi har skolerne i Holstebro Kommune været nødt til at spare på lærernes efteruddannelse. Men nu er der hjælp på vej - knap en halv million kroner - fra en uventet kant. Artikel i Holstebro Struer Dagbladet

Fremtidens klasseværelse

Hippomini er teknologipartner med Future Classroom Lab, og vi leverer sammen med vores partnere udstyr og viden til etableringen af det store Future Classroom Lab på det nybyggede Campus Carlsberg.