Login/Opret dig Din kurv
 

Produktet er tilføjet til din kurv.

Total produkter (eksl. moms)
Levering (eksl. moms) Gratis!
I alt (eksl. moms)
Forsæt indkøb Forsæt til betaling
Forside > Blog > Nyheder > Folkeskolelærere næppe kommet på kursus.

Folkeskolelærere næppe kommet på kursus.

Ved skoleårets start fik alle skoleelever i Holstebro Kommune og deres lærere og pædagoger udleveret deres egen pc. Nu sikrer fondsmidler efteruddannelse i brugen af de nye Windows-funktioner. Arkivfoto Holstebro Struer Dagblad

Holstebro: Det er ikke en rig onkel fra Amerika, som nu forærer Holstebro Kommune et it-kursus til en værdi af knap en halv million kroner.

Og dog, den uventede foræring trækker spor til Seattle, i delstaten Washington i det nordvestlige USA. Microsoft - et af verdens største it-firmaer, grundlagt af Bill Gates - giver

430.000 kroner til et undervisningsforløb, der kommer til at omfatte lærere og pædagoger på 2., 5. og 7. klassetrin i Holstebro Kommune.

- Alle de computere, som vi købte i sommers, er Windows-baserede, og vi blev kontaktet af Microsofts uddannelseschef i Danmark, der spurgte, om vi kunne være interesserede i, at han prøvede at søge nogle fondsmidler hjem til efteruddannelse. Vi tænkte, at det kom der nok ikke noget ud af, men så ringede han pludselig, fortæller Henning Egerrup, der er lærer og it-konsulent på 

Rolf Krake Skolen. For Holstebro Kommune var der tale om en million-investering, idet ikke bare alle 6600 skolebørn er blevet udstyret med hver deres bærbare Lenovo-computer, men også alle lærere og pædagoger i folkeskolen har fået deres egen pc.

Ekspert ud på hver skole

Hver skole får tre medarbejdere med på kurset, der foregår på Rolf Krake Skolen den 16. og 17. april. Her vil lærere og pædagoger lære om funktionerne i platformen Office 365, som blandt andet omfatter programmer som Word, Excel og Powerpoint.

Microsoft følger op og sender efterfølgende en ekspert ud på hver enkelt folkeskole for at undervise én klasse og deres lærer. Klassen skal så dele sin nye viden med resten af skolen.

Hvor stort vurderer du, at behovet for efteruddannelse af lærernes it-kundskaber er i Holstebro Kommune?

- Det er klart, der er opstået et behov for at blive opdateret - helt generelt ud over det hele - i forbindelse med, at vi fik nye computere, og der er kommet mange nye funktioner, blandt andet One Note og One Note Classroom, siger Henning Egerrup.

Begge kursusforløb skal afvikles inden den 18. juli 2018, ellers er pengene tabt. En langvarig storkonflikt vil derfor komme yderst ubelejligt for den ekstraordinære mulighed for efteruddannelse af personalet i folkeskolen i Holstebro Kommune.

Microsoft har hyret konsulentfirmaet Hippomini til at varetage kurset.

Fra Holstebro Struer Dagbladets online avis:

https://dagbladet-holstebro-struer.dk/holstebro/Hvis-det-ikke-var-for-en-amerikansk-it-gigant-var-folkeskolelaerere-naeppe-kommet-paa-kursus/artikel/362018

AF: ANETTE LUND ANDERSEN
Publiceret 11. april 2018 kl. 20:15


Folkeskolelærere næppe kommet på kursus.

Efter flere år med en stram økonomi har skolerne i Holstebro Kommune været nødt til at spare på lærernes efteruddannelse. Men nu er der hjælp på vej - knap en halv million kroner - fra en uventet kant. Artikel i Holstebro Struer Dagbladet

Fremtidens klasseværelse

Hippomini er teknologipartner med Future Classroom Lab, og vi leverer sammen med vores partnere udstyr og viden til etableringen af det store Future Classroom Lab på det nybyggede Campus Carlsberg.