Fablab på Kirkebakkeskolen
0 kommentarer
Del:
fablab Kirkebakkeskolen
En del skoler i Vejle, Silkeborg og Århus Kommune har været med i forskningsprojekt fablab@school.dk som er et samarbejde mellem de 3 kommuner og Aarhus Universitet. Projektet har kørt i et par år, og helt overordnet har forskningen bekræftet at der er meget læring at hente i FabLabs/MakerSpaces. Kirkebakkeskolen åbnede således i november deres nye FabLab, som er inspireret af fablab@school.dk.

Fælles for alle, der arbejder med FabLab@SCHOOL-konceptet er grundidéen om

“At give skolelever mulighed for at forstå teknologier ved at undersøge, teste og designe teknologiske ting i et digitalt fabrikationsværksted. Formålet er at træne i teknologisk mestring, som anses for at være en afgørende kompetence i fremtiden.”
“At lære skoleeleverne at se sig selv som problemløsere ud fra en Design Thinking og Collaborative Ideation-tankegang, sådan så de ikke bare kan bruge teknologi, men også kan tænke den ind i problemløsning i deres hverdag.” (fra www.fablabatschool.dk)
Hippomini har leveret nye teknologier i form af laserskærer3D print, robotterlittleBits (digitalt Lego) og meget meget mere. Teknologier der skal understøtte eleverne og lærernes arbejde, med kreativitet og innovation på Kirkebakkeskolen. Indretningen af det nye kreative læringsrum på Kirkebakkeskolen understøtter designtænkning, og omfatter en kreativ proces hvor man designer en løsning, så snart man har forstået problemet. I Kirkebakkeskolens nye kreative værksted står et ”fejltræ”, hvor man hænger billeder af sine fejltagelser og projekter som mislykkes. Formålet er at fortælle eleverne at det er i orden at fejle. At fejle er feedback og der er masser af læring i at fejle. På den måde håber lærerne at give eleverne stof til eftertanke; de lærer af deres fejl og bliver kritiske brugere af de nye teknologier. I labbet er der også en ”Wall of Fame” og hver gang et projekt lykkes, bliver projektet synligt i ”Wall of Fame”. Kia Ehlers, lærer og pædagogisk it-vejleder på Kirkebakkeskolen har skrevet en spændende artikel om det nye FabLab på skolen, som du kan læse her.

Kirkebakkeskolen arbejder tæt sammen med Hippomini om integrationen af digitale produkter og teknologier i undervisningen, som giver eleverne mulighed for at eksperimentere, lege, undersøge og designe ting med alt fra små robotter til 3D print og lasercutter og meget mere.

På et helt overordnet plan skal det nye FabLab være med til at skabe fremtidens iværksættere, og hos Hippomini er vi opsatte på at hjælpe med at give Kirkebakkeskolen de bedste forudsætninger, for at lykkedes med den opgave. Uanset hvad man vælger at kalde det kreative læringsmiljø (FabLabs, MakerSpaces, TechShops m.m.) på skolen, er det første store skridt mod fremtidens folkeskole, og læring i det 21. århundrede.

Se FabLab@SCHOOLdk filmen om hvordan nye digitale teknologier giver elever og lærere på Kirkebakkeskolen i Vejle mod og lyst til at eksperimentere sig frem til løsninger på virkelighedens problemer. Hør også om begrundelserne for at lære på denne måde.

Tillykke til Kirkebakkeskolen med det nye FabLab. I har lavet et fantastisk arbejde med jeres indretning, som vi hos Hippomini håber mange andre vil lade sig inspirere af.

Kommentér

X