Fremtidens klasseværelse

I Future Classroom Lab, fremtidens klasseværelse, er teknologi rigtig meget mere end den blanke glasflade, de fleste elever forbinder med teknologi.

Fablab på Kirkebakkeskolen

En del skoler i Vejle, Silkeborg og Århus Kommune har været med i forskningsprojekt fablab@school.dk som er et samarbejde mellem de 3 kommuner og Aarhus Universitet. Projektet har kørt i et par år, og helt overordnet har forskningen bekræftet at der er meget læring at hente i FabLabs/MakerSpaces. Kirkebakkeskolen åbnede således i november deres nye FabLab, som er inspireret af fablab@school.dk.

Digital markedsdag i Fredericia

Fredericia Kommune afholdt sammen med Hippomini en markedsdag for pædagoger. På markedsdagen fik pædagoger fra hele kommunen mulighed for at lege med talende klemmer og skildpadder, digitale mikroskoper, robotter og andet legetøj fra Hippomini.

Workshop med pædagoger fra Klynge VE5

Hippomini afholdt inspirations workshop for pædagoger fra Klynge VE5, som består af Børnehuset Legegod, Transformeren, Himmelblå og Klatretræet. Hippomini bidrager med inspiration og praktiske ideer til, hvordan pædagogerne kan skabe rammerne for børnenes digitale og kreative udvikling, allerede fra 3-års alderen.

Hippomini på Maker’s Day 2015

Hippomini deltog i Maker’s Day 2015, som fandt sted på Københavns Hovedbibliotek i fredags. 
Hensigten med dagen var at samle alle kreative kræfter til en fælles udveksling af hvordan koblingen mellem teknologi, viden og kreativitet kan give os alle sammen nye muligheder i fremtiden.

Hippomini workshop i Guldborgsund

På workshoppen var der deltagere fra kommunens skoler og Pædagogisk Ressourcecenter Guldborgsund i Guldborgsund Kommune. Hippomini introducerede deltagerne for to robotter, Bee-Bot og Sphero, der egner sig særlig GODT til undervisning i indskolingen. Målet med workshoppen var at give deltagerne et indblik i, hvordan robotter kan hjælpe med til at fastholde elevernes motivation til at lære. IKKE bare om robotter og teknologi, men OGSÅ i høj grad tværfagligt.

Nanna anmelder Dash & Dot robotter

Dash og Dot er to robotter, der kan programmeres til alt muligt vildt. Dash er den store, som kan køre og gøre alle de sjove ting, imens Dot ikke kan køre, men kan sende beskeder videre til Dash, så han kan gøre mange flere sjove ting. På den måde arbejder de sammen.