Skolens læringsmiljøer skal understøtte fremtidens læring

Fra Future Classroom Lab´s læringszoner til FabLab@SCHOOL projektets digitale produktionsværksteder i det jyske, ekperimenteres der i professionen med, hvordan nye former for indretning påvirker den læring, som finder sted. Fælles er, at nye læringsmiljøer understøtter nye læringsstile og strategier, hvor kreativitet, kollaboration, interaktion, selvevaluering og kritisk problemløsning stimuleres og spiller en væsentlig rolle. 

Fremtidens klasseværelse

I Future Classroom Lab, fremtidens klasseværelse, er teknologi rigtig meget mere end den blanke glasflade, de fleste elever forbinder med teknologi.

Fablab på Kirkebakkeskolen

En del skoler i Vejle, Silkeborg og Århus Kommune har været med i forskningsprojekt fablab@school.dk som er et samarbejde mellem de 3 kommuner og Aarhus Universitet. Projektet har kørt i et par år, og helt overordnet har forskningen bekræftet at der er meget læring at hente i FabLabs/MakerSpaces. Kirkebakkeskolen åbnede således i november deres nye FabLab, som er inspireret af fablab@school.dk.

Digital innovation og kreativitet i folkeskolen

Børns evne til teknologisk tænkning er en afgørende kompetence i det 21. århundrede, og ved at bruge 3D teknologier i undervisningen får eleverne mulighed for at prøve kræfter med en af tidens helt afgørende teknologier. Derfor anskaffer Faxe Kommune 3D printere og 3D scannere til alle afdelinger på kommunens skoler.

Makerspace på pædagogisk center i Kolding Kommune

Kolding Kommunes nye Makerspace slår dørene op for alle skolebørn, som fremover får lov til at fordybe sig i teknologi. Det nye kreative læringsrum skal give eleverne mulighed for at lære om innovation og entreprenørskab, og sætte eleverne i stand til at entreprenante kompetencer – en afgørende forudsætning for at kunne begå sig i det 21. århundrede.

3D print i vuggestuer og børnehaver

3D print gjort til en leg! Du tænker måske at 3D print og 3D design er indviklet teknologi forbeholdt arkitekter og ingeniører? Ja, sådan var det måske en gang, men nu er der kommet et nyt produkt på markedet der gør begge dele meget meget nemt for både pædagoger, lærere og ikke mindst børn – helt ned til 2 års alderen!

Forhandleraftale med Ultimaker

Hippomini er en af de fire “Authorized Ultimaker Dealer” i Europa! De seneste par år er der kommet mere og mere fokus på 3D printere og entusiasmen er stor hvad angår de mange muligheder som 3D printere skaber. Derfor har vi hos Hippomini testet mange 3D printere fra forskellige producenter, og vi måtte konstatere, at de bedste resultater hvad kvalitet, kapacitet, printhastighed og filament angår, så er Ultimater 3D printere absolut markedets bedste.

Byg en drone med jeres 3D printer

For et par måneder siden legede vi med Google SketchUp, og designede vores egen lidt kluntede HippoDrone. Nu har vi bygget en ny HippoDrone (The Wasp), som primært er et udtryk for at der ikke længere er langt fra idé til prototype!