Synlig puls med Easi-Pulse og fysisk aktivitet

Synlig puls med Easi-Pulse og fysisk aktivitet

Hos SFO Sct. Jørgen bruger vi meget tid på fysisk aktivitet.

I sig selv siger det måske ikke meget, eftersom fysisk aktivitet er et normalt udgangspunkt for mange børn i deres hverdag, mens de spiller fodbold, klatrer i træer eller kører på løbehjul.

Spørger man børnene, hvorfor det er vigtigt at bevæge sig, kommer de beredvilligt med så forskellige udsagn som:

Fordi det er sundt!
Fordi det er kedeligt at sidde stille hele tiden!

Spørger man til gengæld mere specifikt ind til fysisk sundhed, fx om pulsen, kan børnene blive lidt mindre beredvillige og lidt mere stille.

For hvad er pulsen helt nøjagtigt, og hvad har den at gøre med fysisk aktivitet?

Her kommer Easi-pulse ind

For sammen med lidt vise ord, som får børnene til at mærke, hvad pulsen er (fx ved at bede dem om at lægge hånden på brystet og mærke hjertet banke hurtigere efter en løbetur) kan Easi-pulse bruges som et værktøj, der gør det synligt for børnene, hvad pulsen gør.

Børnene kan gøre hverdagsting, såsom at lege, og få målt deres puls.

Man kan også lave aktiviteter, såsom en omgang Skovstratego og bevidst bruge pulsmåleren til at vise, hvordan pulsen stiger, når man bevæger sig.

For børnene er det sjovt og lidt af et konkurrenceelement at se tallene ændre sig og dermed fungerer Easi-pulse både mht. bevidstgørelse og motivation.

Easi-pulse kræver lidt af de voksne mht. at sætte sig ind i ’mekanikken’ og kan være svær mht. præcis måling, men alt i alt er den et godt supplement mht. arbejdet med fysisk aktivitet og børn.

Easi-Pulse

Kunne du lide dette?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
X