Reportage: Børn, innovation og kreativitet på Reffen

Reportage: Børn, innovation og kreativitet på Reffen

Reportage fra Reffen

Skaberlyst i fokus

Da vi besøger sommerskolen mandag eftermiddag, står solen højt. Igennem et åbent vindue i en rød container kan vi høre en masse børn fulde af energi. Inde i containeren har børnene i løbet af dagen brainstormet over, hvilken virksomhed de vil skabe. Med kyndig vejledning fra to workshopholdere bliver børnene sat til at tegne og illustrere deres virksomheder, der favner alt fra kaloriefri slik til en foldbar taske og et enhjørningfirma. Der er én regel, og det er, at man ikke kan gøre noget forkert. Der er ikke noget facit og ikke noget pensum, der skal overholdes. Kun ren og skær skaberlyst og kreativitet.

Reportage fra Reffen

Børnene arbejder dybt koncentreret med blyanter, sakse og tusser for at realisere deres tanker og idéer, som efterfølgende skal præsenteres for campen. Børnene lærer i løbet af sommerskolen at gå fra idé til håndgribeligt produkt uden at opleve en form for præsentationsangst, som hurtigt opstår, når man skal skabe og fremvise egne kreationer. På den måde skabes der et uformelt læringsmiljø, der adskilles sig fra det, der normalt opstår i klasselokalerne.

Workshopholderne lægger undervejs vægt på, at børnenes kreativitet er speciel, og at de skal holde fast i den form for uforbeholden stolthed over deres egne produktioner. Hippomini er ligeledes stolte af at kunne hjælpe iværksætteri og forestillingsevne på vej ved at udvikle teknologi, der kan gøre idéer til virkelighed på en legende måde, så børnene kan udfolde deres kreativitet.

Fremtiden er innovativ

Spørger vi børnene, er det uden tvivl sjovt at få lov at skabe sit eget firma, selvom det til tider kan være svært – og så er det godt, at man kan hjælpe hinanden eller få hjælp af en af de voksne. Helt uden videre opstår der en peerbaseret vidensdeling, hvor børnene støtter og hjælper hinanden og deler deres idéer og viden med hinanden.

Flere af børnene har også helt styr på begreber som entrepreneurship, partnership og brainstorm, der for de fleste voksne kan virke skræmmendeModsat mange voksne er børnene også glade for at komme i gang efter en lang sommerferie med ”skolen”, selvom den ”rigtige” skole først starter ugen efter.

Reportage fra Reffen

Efterhånden har skolerne fået øjnene op for behovet for teknologiforståelse og innovation. Men forhåbentligt kan en sommerskole som denne give børnene mulighed for at arbejde intensivt med idégenerering og iværksætteri, så de kommer tilbage på skolebænken fyldt med god energi. Før det er tid til at præsentere deres tegninger og illustrationer, får børnene mulighed for at komme ud og få frisk luft og sollys, så batterierne kan lades op og de kreative safter atter kan strømme.

Kort før præsentationerne i containeren kan man mærke den summende energi, der opstår, når idéerne får frit løb, og det er håbet med denne iværksætterskole, at børnene kan tage deres skabelyst med sig videre og få en livslang læring. Selv tager vi videre fra Reffen og iværksætterskolen med nye idéer og lyst til innovation.

Kunne du lide dette?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
X