Lego dispenser-praktikforløb

Lego dispenser-praktikforløb

Praktik hos Hippomini uge 44

Intro

Hej jeg hedder Kirsten Gruber-Riemer. Jeg er 14 år gammel og går i 9.klasse på Tibberupskolen. Jeg har fået lov til at komme i praktik hos Hippomini i uge 44, hvilket jeg er rigtig glad for. I denne uge har jeg fået lov til at Bygge og programmere i Lego Spike, både Essential og Prime.

Dag 1

Mandag d. 1-11-21: I dag er jeg blevet budt velkommen, af Betina, Maria og direktøren Frederik. Jeg blev vist rundt, og fik snakket med dem, imedens de spiste morgenmad. Så begyndte jeg at søge på internettet efter inspiration til hvad jeg kunne lave af Lego Spike Prime. Vi fandt så ud af at jeg skal lave en form for dispenser. Men for at sparke ugen i gang skulle jeg først afprøve Lego Spike Essential.

Spike Essential er et Lego sæt til alderen 6+. For at bruge sættet, skal man downloade den app, der hedder Lego Education Spike, derinde finder man nogle forskellige opgaver man kan løse med sættet, jeg valgte Bowling og Minigolf under emnet Tivoli.

Bowling giver jeg 6/10, den rammer målgruppen, fordi den er enkel og nem at lave og programmere, den er sjov, fordi man kan lave mange forskellige slags kegler, og prøve at ramme dem. Man kan vælge at bygge videre på den, hvis man har lyst, for at gøre den mere udfordrende.

Minigolf giver jeg 5/10, den rammer målgruppen, fordi den er enkel og nem at programmere, den er lidt kedelig, men vis man selv laver banen, så tror jeg den er meget sjov.

Dag 2

Tirsdag 2-11-21: I dag var det kun Betina, Maria og mig, på kontoret. Jeg gik direkte i gang med at lave dispenseren. Efter frokost, gik i gang med at programmere den, men afstandssensoren virkede ikke, så efter flere forsøg måtte jeg give op, i stedet prøvede jeg at optimere konstruktionen. Det brugte jeg resten af dagen på.

Dag 3

Onsdag 3-11-21: I dag brugte jeg hele dagen på at bygge og programmere dispenseren, og jeg mødte Emil.

Dag 4

Torsdag 4-11-21: Jeg mødte først klokken 12 i dag, og jeg besluttede mig for at lave lidt om på konstruktionen af dispenseren, så i stedet for at det var en plade der kørte væk når man nærmede sig afstandssensoren, så blev det i stedet en beholder der roterer. Jeg blev færdig med dispenseren, men til sidst skete der et eller andet med den, og den virkede lige pludselig ikke mere, så den sidste time inden jeg blev hentet, brugte jeg på at få den til at fungere igen, men det virkede ikke.

Dag 5

Fredag 5-11-21: I dag da jeg mødte, skyndte jeg mig at reparere dispenseren, og tage videoer og billeder. Derefter ryddede jeg op på bordet som var fyldt med Lego og ledninger, og jeg gik i gang med at skrive. Til frokost fik vi gode burger. Resten af dagen brugte jeg på at skrive og uploade.

Dispenseren

Dispenseren er en tyggegummidispenser, den har en beholder hvor der ligger tyggegummi i, nedenunder er der en holder som et tyggegummi kan ligge i, når man så holder hånden for afstandssensoren, så rotere holderen med det ene tyggegummi, og det falder ned på en rampe og lander i en ligge beholder hvor man kan tage det. Det er alt bygget af to Lego Spike Prime sæt, som er til alderen 10+, i appen Lego Education Spike, som man programmerer i, kan man ligesom med Lego Essential løse nogle opgaver eller, man kan ligesom jeg gjorde, bygge lige hvad man vil.

Kode

Praktikforløbet

Jeg har haft en god uge, med udfordrende og sjove opgaver. Jeg har lært at programmere i Spike, og at bygge en dispenser fra bunden. Jeg har lært og set, hvordan det forgår på en arbejdsplads som denne. Jeg er rigtig glad for at have fået lov til at komme i praktik her. Det er nogle søde og rare mennesker der arbejder her, som er klar til at hjælpe og give gode råd, hvis tingene driller.

Kunne du lide dette?

Del på facebook
Share on Facebook
Del på twitter
Share on Twitter
Del på linkedin
Share on Linkdin
Del på pinterest
Share on Pinterest
X