Hippomini workshop i Guldborgsund

Hippomini workshop i Guldborgsund

På vores workshop var der deltagere fra kommunens skoler og Pædagogisk Ressourcecenter Guldborgsund i Guldborgsund Kommune.

Hippomini introducerede deltagerne for to robotter, Bee-Bot og Sphero, der egner sig særlig godt til undervisning i indskolingen. Målet med workshoppen var at give deltagerne et indblik i, hvordan robotter kan hjælpe med til at fastholde elevernes motivation til at lære. Ikke bare om robotter og teknologi, men også i høj grad tværfagligt.

De Forenklede Fællesmål

Claus fra Hippomini introducerede produkterne og gav eksempler på, hvordan læringsaktiviteter med Bee-Bot og Sphero kan kobles direkte til De Forenklede Fællesmål. Der blev vist hvordan den gule programmerbare robot Bee-Bot kan træne de yngste elever i simpel retningsbestemt programmering, og hvordan den kan anvendes i fag som dansk, matematik, geografi m.m. Bagefter blev Sphero afprøvet og deltagerne fik vist en masse sjove øvelser med Sphero.

Alle deltagere arbejdede sammen både i grupper og individuelt med robotterne, og kom selv med egne gode og kreative ideer til brug i undervisningen. Blandt andet nåede deltagerne frem til at Bee-Bot stimulerer og fastholder elevernes evne til at samarbejde. Det blev også fremhævet, at robotterne var rigtige i forhold til matematik og matematisk sprogforståelse. En af de absolutte fordel ved at gøre brug af robotter i undervisningen er, at eleverne bliver stimuleret til at tænke programmering.

På workshoppen gennemgik vi forskellige øvelser, hvor robotterne blev brugt til at undersøge tid, hastighed, afstand, geometri, gennemsnit, procenter, figurer og farver. Alle fik afprøvet hvordan man programmerer og styrer både Bee-Bot og Sphero med iPad eller smartphone.

Der blev sparret, grint og hygget under hele workshoppen.

Robotter

Digitale læringsmaterialer som for eksempel robotter er hastigt på vej til at blive en del af undervisningen og listen af færdigheder, som robotter kan hjælpe med at udvikle er lang. Matematiske udfordringer, design, kreativ tænkning eller en grundlæggende forståelse af teknologi kan integreres i arbejdet med robotter.

Hos Hippomini arbejder vi kontinuerligt på at introducere nye digitale produkter til undervisningen og vi er rigtig glade for at afholde workshops, som den vi netop har afholdt i Guldborgsund Kommune. Dels fordi vi ved at skolen kommer i gang bedst muligt, men i særlig grad fordi vi oplever, at skolelærerne deltager aktivt og deler deres ideer med både os og deres kollegaer.

Skulle du have lyst til en gratis inspirations workshop på din skole eller i din kommune, er du meget velkommen til at ringe til os på 33163317 eller skrive til os her.

Kunne du lide dette?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
X