3D print i vuggestuer og børnehaver

3D print i vuggestuer og børnehaver

3D print gjort til en leg!

Du tænker måske at 3D print og 3D design er indviklet teknologi forbeholdt arkitekter og ingeniører? 

Ja, sådan var det måske en gang, men nu er der kommet et nyt produkt på markedet der gør begge dele meget meget nemt for både pædagoger, lærere og ikke mindst børn – helt ned til 2 års alderen!

Med 3D print er der rig mulighed for at arbejde med flere af læreplanstemaerne. Barnets alsidige udvikling, kulturelle udtryksformer og natur og naturfænomener ligger lige til højrebenet, og børnene vil ELSKE det!

3D print i børnehaven_02

Rick Companje

Rick Companje der arbejder med teknologi og børn i Fablab Amersfoort er manden bag Doodle3D. Ideen opstod fordi Rick i sit arbejde med 3D print og børn, ofte oplevede at 3D design programmerne var en forhindring for børnene. Alt for teknisk og i virkeligheden var 3D programmerne tiltænkt meget større børn og voksne.

Rick besluttede sig for at lave en løsning der gjorde det nemt for børnene at lave deres egne 3D designs, og løsningen blev Doodle3D WiFi Box og på www.kickstarter.com skaffede Rick de 50.000$ han havde brug for til at få udviklet sin idé til et færdigt produkt.

doodle3d

Simpel software til iPad, iPhone, PC eller jeres bærbare computer.

På Doodle3D boxen ligger den software du skal bruge, og den installerer sig selv når du forbinder din iPad eller computer til boxen via jeres trådløse netværk. Softwaren er designet til børn og med meget simple funktioner og illustrative knapper kan selv de mindste nu finde ud af at lave 3D designs og sende deres tegning afsted til 3D printeren. En tegning tager ca. 20-30 minutter at printe på en god 3D printer som for eksempel Prusa.

doodle3d_02

Mange pædagogiske aktiviteter med Doodle3D og 3D print.

Der er nærmest uanede muligheder for aktiviteter der kombinerer leg, læring og teknologi: 

 • Snak om dyr med børnene, og lad dem tegne hver deres dyr. 3D print børnenes tegninger og lav en fantastisk udstilling af 3D modeller, som børnene endda kan lege med bagefter.
 • Hvad med en “fantasi-monster” udstilling ? Børnene kan tegne og give deres monstre særlige egenskaber. De kan måske fortælle om deres monster og hvad det kan, og optage det hele på optageklemmer eller på nogle af vores Big Points
 • Børnene kan selv designe julepynt til juletræet, og når i har printet pynten ud er den lige til at hænge på juletræet enten i børnehaven eller derhjemme, som julegave til mor og far.
 • Børnene kan selv designe figurer til jeres brætspil. Måske i kan opfinde helt nye spil ud af dem i allerede har med nye brikker. Det kan også være at i mangler nogle brikker til jeres spil. Nu kan i selv lave nye og bevare de gamle spil i har.
 • Tal matematik med børnene og lav flotte tal, figurer og mønstre.
 • Børnene tegner hver deres bogstav. Måske det første bogstav i deres navn? Kan i lave et helt alfabet og hænge op på stuen ?
 • Find selv på mange flere…

3D print i børnehaven_03

Ud over at børnene kan være kreative med IT, giver det også børnene rigtig god indsigt i mulighederne med en af vor tids mest interessante teknologier.

Mangler du en god 3D printer til din Doodle3D box anbefaler vi Prusa – den har den størrelse i har brug for og er støjsvag. Desuden printer den i en fantastisk kvalitet, og med miljøvenligt filament fra Gearlab (biologisk materiale der er 100% nedbrydeligt i naturen). Skal sikkerheden være i top og skal printeren stå ubevogtet vil vi kraftigt anbefale et sikkerhedskabinet fra KORA.

Filament, som er det materiale der skal bruges til at 3D printe med, fås i ca. 30 forskellige farver, og et print som dem på billedet ovenfor koster ca. 1 til 2 kroner at lave.


Hvordan fungerer det?

 • Doodle3D WiFi boxen kan forbinde din Ipad, Iphone, PC eller Tablet med din 3D Printer.
 • Via USB kan du nemt forbinde din 3D printer til din Doodle3D WiFi box.
 • Opret forbindelse til Doodle3D WiFi boxen via en internetbrowser.
 • Gå ind på www.connect.doodle3d.com via din iPad, mobil eller PC og følg instruktionerne på hjemmesiden.
 • Doodle3D softwaren kører direkte fra WiFi boxen, og du skal bare forbinde direkte via din browser.

Kunne du lide dette?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest
X